Ντοματοκεφτέδες (με λιαστή ντομάτα)
Μια παραδοσιακή κυκλαδίτικη συνταγή
Υλικά
- Αλεύρι
- λιαστή ντομάτα (ψιλοκομμένη)
- δυόσμος
- κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
- μαγιά
- χλιαρό νερό
- αλάτι, πιπέρι
- λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Βάζουμε για λίγες ώρες σε ένα μπωλ με κρύο νερό τις ντομάτες για να ξαρμυρίσουν. Τις απλώνουμε σε χαρτί κουζίνας, τις πιέζουμε ελαφρά για να φύγει το νερό και τις ψιλοκόβουμε.
Ψιλοκόβουμε και το κρεμύδι.
Ανακατεύουμε τη μαγιά με το νερό μέχρι να διαλυθεί και την προσθέτουμε μέσα στο λεκανάκι με το κοσκινισμένο αλεύρι.
Προσθέτουμε το δυόσμο, το κρεμύδι, λίγο αλάτι και πιπέρι και νερό όσο χρειαστεί μέχρι να γίνει ένας πηχτός χυλός.
Αφήνουμε για μια ώρα περίπου μέχρι να διπλασιάσει τον όγκο του.
Τηγανίζουμε σε προθερμασμένο λάδι.